Yapı Güçlendirme Nedir?

Yaşam kaybını azaltan ve binada hayatta kalma oranını artıran deprem stratejileri ve yüksek performanslı mühendislik uygulamalarının tümüne Yapı Güçlendirme denir.

Yapı güçlendirme yöntemleri, bulunduğu yükler altında taşıma performansını artırmak veya ek yükler taşıma gücünü daha yukarı çıkarmak için bir binanın yapısal sistemini yükseltme işlemini tanımlar. Toprak erozyonu, nem, kötü tasarlanmış modifikasyonlar, standartların altında malzeme kalitesi veya işçilik ve ayrıca yaşlanma veya ihmal nedeniyle bozulma gibi birçok nedenden dolayı stabilizasyon gerekebilir. Bu faktörlerden herhangi biri kararlılığı tehdit edebilir. Tabii ki, her proje için basit bir yöntem sunan tek bir çözüm yoktur.

Ayrıca, genel inşaat topluluğunun uzmanlığının çoğu yeni inşaat üzerine odaklanırken, yapı güçlendirme mevcut yapıların ömrünü uzatmaya odaklanıyor. Bu nedenle, yapınız birinden mi, yoksa belirtilen sorunların bir kombinasyonundan muzdarip olursa, herşeyi ele almak için uygun malzemeleri, uzmanlığı ve beceriyi sağlayacaktır.

Yapı Güçlendirme Hizmetleri, Temel güçlendirme, Perde güçlendirme, Döşeme kolon kirişin güçlendirilmesi, mantolama, eski ve yeni betonun kaynaştırılması, Şok ve stabilizasyon, Temelini Oluşturan Bölümler, Ahşap makas tamiri, Yapısal çelik değişiklikleri ve değiştirmeleri, Yığma donatı ve değiştirme, Yük taşıma ve yük taşımayan duvar modifikasyonları, Şev stabilizasyonu, İstinat duvarı, Helisel kazık, Çatı yapısı onarımı ve tadilatları, Yeni temel açıklıkları ve tadilatları şeklinde olmaktadır.