İnşaatlarda Sosyal Mesafe

İnşaat sektörü Avrupa’da yeniden canlılık kazandıkça sahaların hareketliliği, hayatın normale dönmeye başladığına dair bir güvence gibi görülecektir.

Bununla birlikte, süreç COVID-19 pandemisinden önceki zamanlardan farklı olacak. İnşaat sektöründe, çalışma şeklini etkileyecek zorluklarla karşılaşılacak. Sosyal mesafe önlemlerinin artırılması veya yüz maskesi ve eldiven dahil sürekli koruyucu ekipman giyilmesi ile ilgili zorunluluklar da bu kapsamda yer alabilecektir.

İşçiler genelde günlerini sahada geçirdiklerinden sosyal mesafenin korunması, özellikle saha içinde zor olacak. Aletler, ekipmanlar ve inşaat malzemelerini kullanan işçiler, güvenli mesafenin korunmasını düşünmek yerine ellerindeki işleri tamamlamaya odaklanacak. Üstelik, sıfırdan inşa edilen yapılar inşaat işçilerine çalışmak için geniş bir alan sunsa da mevcut binaların renovasyonları, özellikle eski yapılarda çalışmayı daha küçük bir alanda sınırlayabilecektir.

Her durumda tabelalar, işçilere birbirleriyle aralarında güvenli bir mesafe bırakma ve virüsün yayılmasını azaltmak için belirlenen kurallara uymalarını hatırlatma konusunda önemli bir rol oynayacaktır.